TECHNOLÓGIAFEJLESZTÉS AZ INHIBIT SVELTO KFT-NÉL

INHIBIT-SVELTO Korrózióvédelmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság GINOP-1.2.8-20-2020-03278

Projekt célja, a felhívás céljaival összhangban a munkavállalói létszámunk megtartása, továbbá termelékenységünk növelése és tevékenységünk során technológiai megújulás elérése.

A finomszemcse technológia egy korszerű felülettisztítási eljárás, kevesebb energia felhasználás, költséghatékonyság és maximális környezetvédelem jellemzi. A hagyományos homokfúvás megoldással összehasonlítva sokkal inkább kifinomultabb, ezáltaltökéletesebb eredményt biztosít és nem okoz felületi sérülést a kezelendő felületen. Mindemelett a környezetre teljes mértékben ártalmatlan. A technológia különösen alkalmas nehezen hozzáférhető, bordás felületek tisztítására, felületkezelése, akár az adott berendezés leállása nélkül. A jelenleg alkalmazott aktív habos, vizes bázisú technológia csak a kezelendő gép leállásával biztosítható, a kezelendő felülethez történő közvetlen hozzáféréssel, mely nagyban emeli a munkavégzés kockázatát. A kezelőanyag száradását követően keletkező anyagot veszélyes hulladékként kezelni szükséges. A tervezett eszköz helyszínen, kiszállással, akár működés közben is lehetővé teszi a felületkezelést, mely a megrendelő számára jelentős időmegtakarítást eredményez, nem termel veszélyes hulladékot és környezetbarát.

A projekt cél elérése érdekében az alábbi tevékenységek megvalósítását tervezzük.
1. Gritco MM60-A Finomszemcse szóró berendezés és kapcsolódó Gritco RA-80-PN típusú utóhűtő egység
2. A szóró berendezés működtetéséhez szükséges Atlas Copco XAS 88 Kd dízel meghajtású mobil kompresszor
3. Forgóeszközök beszerzése Az operátort hatékonyan kell megvédeni a munkavégzés alkalmával keletkező portól. Ehhez megfelelő munka- és védőfelszerelés beszerzése szükséges.

A fenti beszerzések jelentős technológiai fejlődést eredményeznek, mivel az iparágban egyre nagyobb népszerűségre szert tevő finomszemcse technológia vállalkozásunk szolgáltatási palettájában is megjelenik.. Mindezekkel összefüggésben vállalkozásunk által biztosított álláshelyek hosszú távú fenntartása biztosítottá válik.

A projekt megvalósítás tervezett ideje: 2020.06.09-2020.12.31.
Elnyert támogatás: 7 585 378 Ft, támogatás intenzitás 70%.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!
Tát, 2020. december

Kapacitásbővítő beruházás az INHIBIT SVELTO Kft-nél az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával

Az Inhibit Svelto Kft. 7,75 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című, GINOP-1.2.2-16-2017-00117 azonosító számú pályázaton a Széchenyi2020 keretében. A 15,5 millió forintos összköltségvetésű beruházásból, 50%-os támogatási intenzitás mellett a „Kapacitásbővítő beruházás az az Inhibit Svelto Kft-nél” című projekt valósult meg.

A projekt célja vállalkozás gépparkjának bővítése, ezáltal a termelési kapacitás növelése volt. A növekvő piac megköveteli a minőségi és gyors termelést, melynek elengedhetetlen feltétele a megfelelő technológiai kapacitással rendelkező termelő berendezések megléte. Az EU és Magyar Állam támogatásával korszerű és hatékony termelő gépet vásárolhatott Vállalkozásunk. A projekt keretében egy felületkezelő mosó-öblítő-szárító kabin beszerzésére került sor. A beruházás megrendelés-állományunk növelését és kapacitásunk bővítését biztosítja, illetve a megrendelések hatékonyabb, minőségi teljesítését segíti elő. A projekt 2018. június 15-én, a mosókabin üzembe helyezésével eredményesen megvalósult és lezárult.